Header Image
Home / Over ons

Over ons

Jossy de Roode-van der Lee werd geboren te Soerabaja, in het toenmalige Nederlands Indië. Jan zag het levenslicht in Vlaardingen. Beiden werden geboren in de Sumatrastraat, maar ieder op een ander continent. Jossy kwam met haar ouders naar Nederland en vestigde zich in Rotterdam-Overschie, waar Jan ook kwam te wonen. Beiden brachten daar hun jeugd door.

Jossy ging voor een korte periode naar de Kunstacademie, maar kreeg  een zangcarriere met de popgroep The Familee, waarin ze met haar broers en zussen 13 jaar lang in binnen- en buitenland optrad en platen maakte.

Jan ging na zijn diensttijd de reclame in en begon reclamebureau Goodwill. Nadat het media-gedeelte was overgedaan aan zijn compagnon, specialiseerde hij zich in sales promotions.

Jossy en Jan trouwden en werkten samen in hun bedrijf  “Jan de Roode Promotions bv”, gevestigd in Rotterdam.

Nadat hun 4 kinderen de deur uit waren, verhuisden ze van Rotterdam naar Burgh Haamstede in Zeeland. Doordat ze een succesvol en druk bedrijf hadden, bleef er niet veel tijd over voor creativiteit.
Jossy besloot na een aantal jaren uit de zaak te stappen en iets geheel anders te gaan doen.
Ze volgde een 3-jarige opleiding in verftechnieken aan Instituut Isard te Antwerpen.
Begon les te geven in boetseren en schilderen, in eigen atelier en aan de Volksuniversiteit te Middelburg. Tevens verzorgde ze exposities en schreef boeken en artikelen voor diverse hobby- tuin- en interieurbladen.

Maar het roer ging helemaal om toen ze Paverpol ontdekte. Een milieuvriendelijke vormpolymeer, waarmee textiel keihard gemaakt kan worden en zelfs buitenbestendig bleek. Jossy ontwikkelde een techniek die voor veel hobbyisten toegankelijk bleek. Haar ontwerpen kregen al snel bekendheid. In diverse tijdschriften op het gebied van huis- en tuin decoraties werden ontwerpen van haar geplaatst.

Ook kunstenaars laten zich inspireren door haar ontwerpen en technieken. Er zijn inmiddels talloze workshops en opleidingen gegeven. Dat strekte zich uit naar vrijwel alle Europese landen,  maar ook Amerika, Canada, Australië, Rusland, Suriname, Frans Guyana en Mexico. Dit dankzij Jan, die nadat Jan de Roode Promotions was verkocht, zich ging bezighouden met de commercie en logistiek. Paverpol International was geboren! Samen reisden ze met succes de halve wereld rond om deze kunstvorm te promoten. Inmiddels is er een plezierig contact met de nieuwe eigenaren van Paverpol International. Eigen creatieve workshops worden nog steeds verzorgd in hun kleine atelier aan de Noordstraat 26 te Burgh Haamstede.
Bij Galerie Haamstede (Noordstraat 43) is een permanente expositie van sculpturen van Jossy en Jan, regelmatig wisselend door verkoop en het creëren van nieuw werk.

Studio Josefine Art is te bereiken via email: info@josefine-art.com of tel: 06-51582085

Delen / Share / Teilen / Partager / Para compartir
Top